Google+ og SEO - KTH Media  

Blog

Google+ og SEO

Mange danskere griner lidt over en Google+ profil, da mange mener at det er et sølle svar på Facebook, eller et andet socialt medie.

Google+ har dog adskilt sig på flere områder. For at nævne et eksempel følger man hinanden på en anden måde.

Siden at Google+ blev lanceret, har de ligeledes haft en kæmpe fremgang i brugere, i forhold til hvad sider som Facebook, Instagram og Twitter havde. Google+ ramte 20 million brugere i løbet af blot 24 dage.

Google+ har ligeledes overgået Twitter ved at have flere aktive brugere – argumentet med at det ikke er aktivt, vil derfor ikke holde.

Google+ kan bruges til indgående links

Da Google+ er et direkte produkt af den store søgemaskine, Google, er det også kun naturligt at deres crawler er mere integreret i dette sociale medie, frem for andre medier.

Søgemaskinen er nemlig blevet programmeret til at kunne finde ud af hvilke nøgleord der bliver delt på Google+, hvilke links der er blevet skrevet og hvor mange +1’ere (Det som hedder ‘synes godt om’ på Facebook).

Når du skal dele dit indhold på Google+, og du har et link med i indholdet, er det også vigtigt at du skriver nøgleordet i din opdatering. På denne måde vil Googles crawler have lettere ved at finde ud af hvad siden handler om, og derfor indeksere det hurtigere.

Bliv indekseret hurtigere med Google+

Mange eksperter har lavet flere forsøg med Google+, og alle forsøg har vist sig at have et positivt resultat til din SEO.

Alt efter hvor meget forstand man har på SEO, vil det kunne tage op til to måneder at blive indekseret.

Hvis man deler sin  hjemmeside på Google+, og får gang i den debat man vil skabe, vil Google være hurtigere til at indeksere din hjemmeside og vil endda kunne gøre det i løbet af blot en dag.

Resultatet virker særligt positivt hvis det er undersider eller indlæg som man deler, da Google helst vil undgå opdateringer hvor der kun er skrevet domænelink.

Grunden til det ovenstående er at din Google+ profil får en pagerank værdi – jo højere op du får bygget denne værdi, vil dit indhold også blive indekseret hurtigere.

En nem måde at få en højere pagerank værdi er ved at komme i kontakt med andre på Google+. Ved at gøre dette vil du nemlig stige i popularitet og blive en værdi for andre brugere som også vil øge deres pagerank værdi.

Ligeledes skal du være opmærksom på at det er folk der arbejder med de samme ting, som skal dele dit indhold. Dette vil gøre det nemmere for dig at finde ud af hvem du skal netværke med.

Som en start vil det være smart at komme i kontakt med sine kollegaer, chefer og andre personer man har med at gøre i dagligdagen, da det er en god uudnyttet værdi.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *